luni, 25 martie 2013

ROCHIE DIN DANTELA 2

Am semnat forma pensei nou obtinuta si pe captusala si am cusut.La spate pensele au ramas in aceeasi pozitie ca pe tipar.

     Dupa ce am calcat noua pensa ,am dublat cu dantela.Pentru ca pe dantela se vad urat cusaturile,le elimin.
  La fata se cerea putina lejeritate pentru bust asa ca am incretit putin dantela pe mijlocul fetei.

Am rihtuit surplusul de dantela si am cusut umerii
   
.Am cusut apoi pe rascroitura de la gat,am rihtuit si aici sa ramana o rezerva de 0,5cm ,am crestat din loc in loc si am tras un tighel in bor pe captusala.
   De aici incolo am  o lipsa operatiilor ce  urmeaza   deoarece am crezut ca la rochita somon am avut acelasi tip de operatii dar m-am inselat!.Promit sa arat la urmatoarea rochie unde voi avea aceleasi operatii!
   La partea de jos am incretit dantela si captusala fiecare separat pentru ca am avut latimi diferite pentru incretire.
    
   La imbinarea dantelei in dreptul tivului am tinut cont sa cos in asa fel incat pe fata sa se vada continuitate la bordura dantelei.
   Pe banda din talie am desenat cu creionul multe puncte pe care am cusut apoi cate o margica de nisip de 4mm  sidefata.


joi, 14 martie 2013

ROOCHIE DIN DANTELA



La modelul acesta am lucrat cu tiparul de corsaj clasic pe care l-am decupat mai adanc in jurul rascroiturii de la maneca,
Am asezat pe manechin sa vad cum arata si  am desenat cu creionul alte linii pentru rascroitura.



            Rochia este realizata din dantela subtire aplicata pe crep satin care , in general are un luciu destul de pronuntat dar cu dantela peste, se mai estompeaza si arata foarte frumos.

           Dupa ce am croit corsajul de doua ori din crep(am vrut sa  captusesc tot cu acelasi material ca e foarte placut pe piele)  am cusut pensele de la bust si din talie ,apoi am imbracat iar manechinul.

                                        Si nu mi-a placut deloc ce vedeam acolo!.Cu pensele in pozitia de pe tipar nu se aseza deloc bine, asa ca am transformat cele doua pense in una singura cu o alta orientare dar care se aseza bine.

vineri, 1 martie 2013

ROCHIE BANCHET CU CORSET

        Pentru partea de jos a rochiei am cautat foarte mult prin magazine sa gasesc tulle intr-o nuanta care sa se potriveasca si nu am gasit .Deja ma gandeam iar sa o abandonez cand am gasit in mostrele ce le aveam de la Tex line si tulle si tafta la nuanta care o aveam in minte.Bineinteles ca am comandat (si am mai cerut si alte mostre )si in felul acesta am reusit sa finalizez rochia.
            Fusta am croit-o cu clos asimetric(si jupa si tulle-ul).Am croit cu materialul pe dublu si am calculat ca circumferinta taliei sa fie dubla ca sa am rezerva de incretit.La spate cusatura de fermuar nu se termina jos ci ramane undeva pe drum.

           
      La fel am croit si tulle-ul si am cusut de corsaj
                                La coaserea fermuarului am urmat aceeasi pasi ca si aici si la sfarsit cusatura de la spate am terminat-o cosand pierdut ca sa nu se mai vada cusatura la tulle pana jos.
                         Materialul de la corset este un voal cu insertii de satin cu diferite forme.Am  apretat materialul ca era foarte fluid si am inceput sa decupez formele mai rotunjite pe care le-am grupat apoi in asa fel incat sa formeze niste flori .

                   



               
Eu initial am vrut sa  lipesc pe toata partea de jos a rochiei cate o petala din loc in loc dar  o persoana draguta mi-a dat ideea sa le grupez si sa le aplic pe corset in jurul cupelor.(Ii multumesc!)