sâmbătă, 26 iulie 2014

COSTUME DE SERBARE- PRINTESA JASMINE

Am plecat de la tiparul clasic de bluza (de copii) pe care am semnat partea ce o voi elimina ca sa pot obtine o bluza fara umeri.Am taiat apoi tiparul pe linia firului drept si am largit cat am considerat ca am nevoie pentru incretire.

Am croit bluza si pantalonii gen "salvari"si am pregatit de proba. Pantalonul are o platcuta  in talie in forma de "V" dintr-un material auriu  ce va tine loc de centura. si pe care am incorporat-o in betelie.

Pentru asta ,am decupat pantalonul pe linia taliei  in forma de "V" masurand ce diferenta am intre varful "V"-ului si linia taliei pe platcuta si am taiat sa pot aplica platcuta.




Pentru ca  nu am vazut "printesa "pana la     proba ,am facut costumul maricel si a trebuit ajustat in functie de corpul ei.



Cred ca nici nu aveam nevoie sa largesc tiparul dar tot e bine, ca pot arata pentru alte persoane care vor avea nevoie sa largeasca astfel.
Dupa ce am probat ,am trecut la ajustarea partilor in functie de semnele date si am aplicat pe maneci o fasie de tulle si o banda aurie din fir lame si paiete aurii.


Am incheiat  partile intre ele cu  cusatura franceza (am asezat partile dos la dos
,am cusut ,am taiat rezerva cam la 2-3 mm si am intors lucrul pe dos ,unde am tras al doilea tigel ce a acoperit prima cusatura )pe care o folosesc destul de des la materialele subtiri pentru ca e mai placut sub o rochie de voal sa gasesti o cusatura ca asta decat o aglomerare de ate de la cusatura de triplock.
Marginile sus si jos le-am terminat cu o cusatura zig-zag setata sa coasa foarte des ,apoi am aplicat elastice la 1cm de cusaturile in zig-zag si in urma incretirii a aparut un volanas.
La  pantalon ,dupa ce am ajustat si aici (ca se vede din poza de la proba unde ii ajungea turul!) am incretit pantalonul in talie, apoi betelia doar la partea de spate si am aplicat-o  pe pantalon ,dupa ce am adaugat un strat de tulle ca sa fie printesa  Jasmine mai diafana, sa-l atraga pe Aladin.


Cand pantalonul a fost gata ,am aplicat pe linia "V" -ului aceeasi banda cu fir lame si paiete ca la maneci.
Si gata "Printesa Jasmine"!Sper sa va placa!