-rotunde
-drepte(pe linia cusaturii) sau
-cu forma patrata.
Eu am lucrat buzunarele oblice, intalnite mai ales la pantalonii barbatesti cat si la pantalonii de dama stil masculin,un stil intalnit mai ales la tinutele office.
Sa nu va speriati de ce veti vedea ,ca am poze de la doua perechi de pantaloni;unii bleumarin si altii maro.!Asa ca vor fi cand o culoare cand alta.Ce sa fac? La primii ma grabeam si am uitat sa fac poze la toate detaliile.
Am termocolat pe dos portiunea ce va fi indoita si va deveni marginea buzunarului.
Vreau sa daug aici ca, atunci cand am de lucrat produse simetrice precum buzunare sau maneci ,merg cu executia lor in acelasi timp.In felul acesta ,nu am surpriza ca la final unul dintre ele sa difere in vreun fel.Si sa nu credeti ca sunt eu asa desteapta si le inventez eu!..nu !Asa am invatat la scoala !
Si faza cu perechile tot acolo am invatat-o.Doar ca pana am inteles eu ca trebuiesc lucrate in acelasi timp dintr-un motiv ,tot imi ieseau la gata cate doua maneci stangi sau doua buzunare drepte!Deh,,!
Mai departe,am prins pungile(cu partea opusa celei pe care am cusut contrarefiletii ) de pantalon printr-o cusatura executata la 1-2 mm de linia de indoire inspre margine
Indoi pe cusatura trasa si tighelesc marginea buzunarului apoi presez cu fierul de calcat.
De aici este foarte simplu; aduc marginea buzunarului peste contrarefilet si fixez in ace exact cat am indoit din marginea materialului de baza,semnez cat se va deschide buzunarul (13-14 cm la pantalonii de dama si 16 cm la pantalonii barbatesti) si cos la partea de sus 2,5 cm pe acelasi tighel cu cel de margine apoi intaresc cusatura cu o cheita (semnul orizontal de pe buzunar).La partea de jos a deschizaturii fac doar cheita.
Pe dosul pantalonului ,am punga de buzunar de cusut si finisat si apoi pot spune ca am terminat de executat buzunarele oblice.