sâmbătă, 22 septembrie 2012

FERMOARUL ASCUNS SI ANFORMUL (1)

Sa mergem mai departe cu coaserea fustei! Anterior am lucrat la fata fustei si am adus-o pana in stadiul in care putem aplica anformul.Acum am incretit spatii fustei exact cat am lasat lejeritate la croit,am cusut fata cu spatii pe laterale,am surfilat rezervele si am inceput sa pregatesc anformul pentru montat.La anform am termocolat partile care vor veni pe spate, tot in ideea ca termocolantul in timp se dezlipeste si se vede urat pe fata.<
Pentru ca tiparul este facut la dimensiunile care imi trebuiesc,am trasat forma lui pe material si in felul acesta sunt sigura ca dimensiunea taliei va corespunde.Am cusut ,ambele anfoarme pe lateral,am descalcat cusaturile si
am fixat anformul de fusta in cateva ace. Ca sa obtin o imbinare cat mai corecta a cusaturilor laterale am fixat un ac pe vertical si am cusut cu masina pana in dreptul acului pe care ,l-am scos inainte de a continua cusatura in acel loc.
De fiecare data imi iese figura!
Dupa ce am am cusut anformul de fusta,am calcat cusatura spre interiorul anformului,pregatind astfel fusta pentru montarea fermuarului.
Pentru a coase fermuarul, mai intai dau cu fierul de calcat pe dosul fermuarului ca sa indrept putin dintii fermuaruluidar nu insist mult cu fierul pentru ca dintiisorii sunt de plastic si se strica repede. Nu trec mai departe pana nu dau un sfat foarte util!NU UTILIZATI FERMUARE CU TESATURA DE RELON !!!!!!!!!!sunt cele mai proaste fermuare cu care am avut de fiecare data experiente urate.
Dupa aceea fixez fermuarul cu fata la fata materialului ,pe partea stanga a spatelui si cos cu piciorusul pentru fermuare normale(ca nu am reusit sa-mi cumpar inca piciorusul special pentru fermuare ascunse)cat mai aproape de dintii fermuarului,incepand de sus.
Si pentru ca nu reusesc din prima sa ajung atat de aproape de dintisori cat am eu nevoie ,revin cu un tighel dar de data asta deplasez putin dintisorii pentru a ajunge cat am eu nevoie de aproape de ei.
Pentru ca fermuarul trece peste cusatura de imbinare a anformului cu fusta ,semnez pe partea de fermuar cusuta linia respectiva,dupa care inchid fermuarul si semnez si cealalta parte a fermuarului
Fixez apoi si cealalta parte a fermuarului cu un bold si , la fel ca mai sus la anform, merg cu masina de cusut pana in dreptul acului,opresc,scot acul si continui cusatura.Si aici ma intorc cu al doilea tighel mai aproape de dintii fermurului.Eu partea asta de fermuar ,o cos incepand de jos, dar alte croitorese cos tot incepand de sus.Eu nu pot.
Pentru cusatura de imbinare a spatelui folosesc tot piciorusul de fermuare dar schimb pozitia piciorusului fata de ac, ca acesta sa ajunga fix langa cusatura fermuarului.
Asa arata fermuarul pe fata
Si asa arata pe dos
Cine vede postarea asta crede ca am avut mai multe fuste ,in mai multe nuante de mov ,dar nu e asa.Am facut fotografii cu ce prindeam si eu (aparatul foto, telefoane).Si ce sa mai zic de scris!!!!!!! nu mai pot sa-i scot culoarea verde dupa ce am scris de fermuarele pe relon.Sunt cea mai tare!!!!!!!!!!!!!!!! Continui maine ca ma enerveaza!!!!!!!!!

2 comentarii:

  1. Multumim,pentru explicatii mai ales pentru fermoarul ascunc...

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi sta fermuarul cret la o rochita la spate...se poate face ceva este fermuar ascuns....Multumesc

    RăspundețiȘtergere