luni, 8 octombrie 2012

TIPAR CORSET CU CUPE (1)

Ma intorc la corsete cu tiparul cu care am lucrat mai mult si la care aveti si tutoriale despre cum se coase.Pregatesc si alte modele de corsete ,unele lucrate de mine si altele nu,dar sper sa va ajute.Daca incercati tiparul mai intai pe o bustiera 'de sacrificiu', veti reusi la o rochie sa treceti mai usor de partile ce par mai complicate. Daca aveti nelamuriri cand lucrati ,scrieti-mi si din ce stiu va indrum. Aici aveti toate partile tiparului, puse in pozitia in care trebuiesc cusute.Atentionez aici ,ca este un tipar cu cupa mare (gen B-C),pe care eu il mai ajustam in timp ce coseam.
Partea de fata(1)
Cele doua parti de cupa, din partea de jos (2-3)
Partea de sus a cupei (4)
Partea de spate (5)
Am facut tiparul pe coala A4 ca sa-l puteti reproduce fiecare acasa doar uitandu-va la poze si cu putina atentie.Eu acum nu vad sa-mi fi scapat ceva si sa nu se poata copia dar daca sesizati voi ceva anuntati-ma si revin .Mai pregatesc ,impreuna cu sora-mea si varianta printabila dar sa vad ce iese! Puteti sa salvati pozele la voi in calculator,apoi cu zoom-ul sa vedeti cotele pe care eu le-am dat ,asa cum m-am priceput mai bine.Am scris pe tipar si care parte vine in mijlocul fetei si care vine in lateral pentru ca la cupe sigur va incurcati. ATENTIONARE!!!!!!!!!!!!!!! Tiparul de fata si cel de spate trebuiesc lungite cu 3cm in jos!!!!!!!!!!!!!!! Am sesizat gresala cand lucram la un corset nou!

7 comentarii:

  1. Excelente blog, com uma expressividade cultural.
    wwwsabereducar.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  2. cupa 4 si 3nu au cote indreapta de sus in jos ,cre sunt acelea?Si ce marime de cupa este tiparul sau sutienul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da ,am vazut,scuze !.Le-am masurat chiar acum si partea nr 3 are 9,8 cm de sus pana in varf si din varf in jos are 11,4 cm .Partea 2 are 9,4 cm de la coltul dreapt pana sus.Eu am folosit tiparul pentru 90-92 la bust,dar se poate ajusta sau mari .Insa trebuie tinut cont ca ce se mareste(micsoreaza) pe cupa, se mareste(micsoreaza ) si la adancitura de la partea de fata

      Ștergere
    2. felicitari pentru ceea ce faceti, si sunt foarte fericita ca am gasit acest blog. Prea putina lume este dispusa sa imparta mici secrete ale meseriei cu ceilalti. Am gasit foarte multe lucruri interesante de care nici macar nu aveam habar..(cos mai mult din pasiune, pentru mine, dupa tipare burda sau dupa cum le gandesc eu) dar tutorialele sunt chiar foarte utile. Felicitari pentru creatiile minunate!!!

      Ștergere
  3. Buna! Stii cumva daca cupele cuparate din mercerie trebuie intarite in vreun fel. Am facut un astfel de corset si cupele se muleaza/intind pe corp in loc sa ramana fixe. Ma gandesc sa le pun niste sarme pt a le intari si a nu se mai intinde.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din ce stiu eu nu se intarescte nimic la cupa.Da se monteaza acele sarme jos.Te uiti la un sutien cu sarme ,vezi modul in care sunt cusute santurile pentru sarme si adaugi la cupele tale.Dar undeva ,ceva s-a intamplat cu corsetul caci daca l-ai lucrat ca cel explicat aici nu avea voie sa se intinda .Poti verifica sa nu fie cupele mai mari sau mai mici decat marimea bustului.Verifica si dimensiunea fetei la corset ca daca e prea mica fata e normal sa traga(intinda) cupele .

      Ștergere