vineri, 1 martie 2013

ROCHIE BANCHET CU CORSET

        Pentru partea de jos a rochiei am cautat foarte mult prin magazine sa gasesc tulle intr-o nuanta care sa se potriveasca si nu am gasit .Deja ma gandeam iar sa o abandonez cand am gasit in mostrele ce le aveam de la Tex line si tulle si tafta la nuanta care o aveam in minte.Bineinteles ca am comandat (si am mai cerut si alte mostre )si in felul acesta am reusit sa finalizez rochia.
            Fusta am croit-o cu clos asimetric(si jupa si tulle-ul).Am croit cu materialul pe dublu si am calculat ca circumferinta taliei sa fie dubla ca sa am rezerva de incretit.La spate cusatura de fermuar nu se termina jos ci ramane undeva pe drum.

           
      La fel am croit si tulle-ul si am cusut de corsaj
                                La coaserea fermuarului am urmat aceeasi pasi ca si aici si la sfarsit cusatura de la spate am terminat-o cosand pierdut ca sa nu se mai vada cusatura la tulle pana jos.
                         Materialul de la corset este un voal cu insertii de satin cu diferite forme.Am  apretat materialul ca era foarte fluid si am inceput sa decupez formele mai rotunjite pe care le-am grupat apoi in asa fel incat sa formeze niste flori .

                   



               
Eu initial am vrut sa  lipesc pe toata partea de jos a rochiei cate o petala din loc in loc dar  o persoana draguta mi-a dat ideea sa le grupez si sa le aplic pe corset in jurul cupelor.(Ii multumesc!)



9 comentarii:

  1. Bravo, Vera! Tine-o tot asa... Imi place ce faci, adica imi place ce facem :) Tot croitorie fac si eu. Sunt frumoase rochitele. Mult spor... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Wau, eu nu sunt fan la aceasta nuanta de albastru, dar petalele si rochia m-au cucerit instant! Poti sa pui si poze cu rochia finisata intreaga? Sau nu e gata? Si inca ceva, ai putea sa explici cum apretezi materialul, sau cu ce? Imi place foarte mult, cred ca as vrea si eu sa incerc ceva similar. Superb.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze ca raspund tarziu dar raspund intotdeauna.Pai, apretul l-am cumparat de la "Sano", am pulverizat pe material si am calcat cu o panza deasupra.Poza cu rochita fara flori am la o postare in urma,cu flori am doar ce am pus deja si nu mai am cum sa-i fac poze ca nu o mai am.Spor la treaba!

      Ștergere
  3. Buna ziua! Sunt foarte incantata de ce am vazut pe blog si as vrea sa iau cumva legatura cu dvs. Imi puteti lasa aici o adresa de mail sau un nr de tel. sau ma puteti contacta la rosu.alexandragabriela@yahoo.com? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. buna ziua! imi place foarte mult corsetul si as vrea sa mi-l fac si eu la o rochita. Nu stiu cum as putea sa imi fac rost de un tipar, ma puteti ajuta intr-un fel? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, tot pe blog la sectiunea "ETICHETE-TIPARE" am si acest tipar. Totul este sa aveti rabdare si sa copiati pe coli A4 fiecare cota data. Din statisticile blogului sunt multi care vizualizeaza aceea postare. Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna, am si eu nevoie de partea de croitorie... va pot lasa un e-mail (mitricimihai@yahoo.com) pentru a discuta mai multe. Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte folositoare explicatiile,multumesc si apreciez ca ti rupi din timpul tau sa ne explici ce faci.

    RăspundețiȘtergere