marți, 18 februarie 2014

BUZUNAR ASCUNS IN CUSATURA

                      Face parte din categoria -"buzunarelor interioare"-si se foloseste atunci cand, din punct de vedere estetic nu este dorit un buzunar vizibil ,dar nevoia de confort il cere.
             Eu am lucrat acest buzunar la o jacheta necaptusita din tercot dar,se pot coase foarte bine pe cusatura laterala la fuste  si rochii  incretite ,clos sau in cute(pe Fashion TV vad foarte des acest gen de buzunar  la rochii de seara, din materiale pretioase precum dantela ,catifea sau matase; deci ,se poarta!)
                                     

La aceasta jacheta ,buzunarul l-am executat pe cusatura dintre clinul de la bust si mijlocul fetei.

Punga de buzunar este: o parte din acelasi material cu jacheta ,iar partea ce nu se va vedea ,dintr-o captusala ceva mai groasa. Forma sa este rotunjita ,ca sa nu pastreze depuneri de mizerii in colturi  si cu o adancime de 14-15 cm.


Dupa ce am semnat deschiderea buzunarului (de aproximativ 14 cm), cos pungile buzunarului de partile jachetei,apoi partea cu captusala o fixez cu un tighel  in marginea cusaturii.Mai departe imbin partile jachetei ,venind cu cusatura pana  in pungile buzunarului.


 Si ultima ramane cusatura dintre pungile de buzunar


.Surfilez si fixez totul cu un jet de abur si gata !Am terminat buzunarul ascuns in cusatura.
Un comentariu:

  1. Buna ziua!Vera te rog frumos spune-mi si mie cate feluri de clos sant si cum trebuie sa masor sa calculez materialu la fiecare model de clos scrie-mi pe mail marianadoriana@yahoo.com astept raspuns

    RăspundețiȘtergere