duminică, 1 iunie 2014

CUM COS BUZUNARE OBLICE

Se executa la pantaloni si fuste si sunt de mai multe feluri:-oblice
                                                                                      -rotunde
                                                                                      -drepte(pe linia cusaturii)  sau
                                                                                      -cu forma patrata.
           Eu am  lucrat buzunarele oblice, intalnite mai ales la pantalonii barbatesti cat si la pantalonii de dama stil masculin,un stil intalnit mai ales  la tinutele office.
            Sa nu va speriati de ce veti vedea ,ca am poze de la doua perechi de pantaloni;unii bleumarin si altii maro.!Asa ca vor fi cand o culoare cand alta.Ce sa fac?  La primii ma grabeam si am uitat sa fac poze la toate detaliile.
Am inceput cu semnarea pozitiei si lungimii buzunarului si pe fata si pe dosul materialului astfel: am semnat primul buzunar ,am suprapus fetele pantalonului si am apasat pe locul respectiv ca sa ramana urma cretei si pentru al doilea buzunar.In felul acesta am siguranta ca buzunarele sunt simetric indoite.
Am termocolat pe dos portiunea ce va fi indoita si va deveni marginea buzunarului.
       Vreau sa daug aici ca, atunci cand am de lucrat produse simetrice precum buzunare sau maneci ,merg cu executia lor in acelasi timp.In felul acesta ,nu am surpriza ca la final unul dintre ele sa difere in vreun fel.Si sa nu credeti ca sunt eu asa desteapta si le inventez eu!..nu  !Asa am invatat la scoala !

               Pregatesc pungile de buzunar care sunt  croite dintr-o bucata,aplicand contrarefiletii si avand grija sa asez in asa fel incat pungile sa fie perechi(una pentru buzunarul drept si una pentru buzunarul stang).
         Si faza cu perechile tot acolo am invatat-o.Doar ca pana am inteles eu ca trebuiesc lucrate in acelasi timp dintr-un motiv ,tot imi ieseau la gata cate doua maneci stangi sau doua buzunare drepte!Deh,,!


Mai departe,am prins pungile(cu partea opusa celei pe care am cusut contrarefiletii ) de pantalon printr-o cusatura executata la 1-2 mm de linia de indoire inspre margine  Indoi pe cusatura trasa si tighelesc marginea buzunarului apoi presez cu fierul de calcat.


           Pe dos, cos doar de punga de buzunar coltul format in urma indoirii marginii buzunarului si doar stofa ca rezerva de la punga o tai ca sa nu fie prea gros acolo.

De aici este foarte simplu; aduc marginea buzunarului peste contrarefilet si fixez in ace exact cat am indoit din marginea materialului de baza,semnez cat se va deschide buzunarul (13-14 cm la pantalonii de dama si 16 cm la pantalonii barbatesti) si cos la partea de sus 2,5 cm pe acelasi tighel cu cel de margine apoi intaresc cusatura cu o cheita (semnul orizontal de pe buzunar).La partea de jos a deschizaturii fac doar cheita.


Pe dosul  pantalonului ,am punga de buzunar de cusut si finisat si apoi pot spune ca am terminat de executat buzunarele oblice.

2 comentarii:

  1. Urmaream in paralel acest blog si sewingzoe, din ambele am invatat foarte multe lucruri. Croitoria e un hobby foarte vechi, dar rabdarea necesara pentru a obtine un produs de calitate am invatat-o pe drum. Asa ca multumesc, postarile sunt foarte utile si pe placul meu, clare si concise. Totusi regret incetarea activitatii pe celalalt blog si pentru ca am remarcat ca "Zoe" va aprecia foarte mult, indraznesc sa intreb: stiti cumva ce s-a intamplat cu dansa? Ultima postare e veche si ...m-as bucura daca m-ati putea ajuta. Multumesc, Simona

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am incercat sa iau legatura cu Carmen acum o luna pentru ca si eu sunt ingrijorata dar din pacate adresa de mail pe care o folosea cand vorbea cu mine nu mai e valabila.Sper din suflet sa fie sanatoasa si orice problema are sa o rezolve repede si sa inceapa sa posteze din nou .

      Ștergere