miercuri, 1 aprilie 2015

TALPA DE PROTECTIE PENTRU FIERUL DE CALCAT

De curand am schimbat fierul de calcat si am hotarat ca de acum sa folosesc si aceasta talpa de protectie :


Este din silicon si imi permite sa calc cu fierul direct pe material ,fara o alta panza intre fier si produsul calcat.

    Sa va povestesc cum am ars eu o maneca din dantela, cu tot cu panza desupra ! (e drept am uitat sa  mut rotita ce regleza temperatura fierului la o temperatura mai mica)Nu mi-e drag sa-mi amintesc deoarece a trebuit sa cumpar alta dantela ca sa pot recroi maneca.
Si cum la dantela cu bordura trebuie sa poti incadra exact pe acelasi model,  trebuie cumparata o bucata mai mare decat cea stricata .Dar, greselile se platesc!
   
E, acum cu talpa din teflon am calcat direct pe tulle subtire si cu temperatura fierului mare si nu s-a intamplat nimic grav.Ba din contra,acum si cusaturile sunt mai bine presate.
          Se gasesc talpi de diferite forme si materiale ,important este sa o gasiti pe cea compatibila cu fierul de calcat ,cu care lucrati.
            Modelul de prindere difera si el in functie de modelul talpii de protectie.Cel pe care il folosesc eu,am vazut ca se numeste si "opinca"
             La prindere este un pic mai greu caci arcurile sunt foarte tari si trebuiesc intinse putin inainte de montare.Am inceput cu varful fierului,apoi am tras tare de talpa de teflon sa o aduc pe suprafata talpii de la fier.


La partea din spate si arcul este mai moale(se observa in prima fotografie ca arcurile sunt diferite si ca lungime si ca material)si atunci prinderea este mai usoara.



Cel mai mare avantaj pentru mine este ca nu mai pun panza deasupra nici la termocolat si nu se lipeste nimic de talpa.Inainte chiar si cu panza deasupra fierul tot se murdarea.
Aveti aici link-uri unde puteti gasi talpi de protectie:-FORTEX
                                                                             -BIZOO
                                                                             -POLITEXPROD...ETC
Usureaza munca foarte mult!

8 comentarii:

  1. Ce-o mai nascocit lumea! Vera, dar este comod sa plimbi fierul cu talpa aia? Adica mi se pare din poze ca strica din forma. La varf nu mai e ascutit, plus ca umbli si cu arcurile pe aparat. Si inca ceva, sigur nu se topeste talpa? Ai incercat sa dai fierul la temperatura maxima?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La inceput si eu am crezut ca nu voi putea sa-l folosesc tot din cauza varfului dar am trecut cu fierul peste capse ,peste nasturi si calca perfect.Sigur nu se topeste la temperatura maxima ca am termocolat destul de mult cu fierul de cand il am.Si stim ca termocolarea cere temperatura maxima.In plus talpa este folosita foarte mult in calcatul profesional.Arcurile nu se misca deloc,nu deranjaza cu nimic.Nu as prezenta pe blog nimic din ce nu este util in croitorie,ba din contra tot ce gasesc interesant voi arata aici ca si altii sa poata invata.Eu sunt incantata de cat de mult imi usureaza munca!Si mai este ceva: nu te mai frige la mana daca te atingi din gresala de talpa .Asta este un lucru tare ca lumea caci numai eu cunosc cateva fete care se frig mereu cu fierul.Sigur se intampla si altora nu-i asa?

      Ștergere
    2. Multumesc pentru raspunsuri! Abia astept sa postezi si alte descoperiri din astea ingenioase :D

      Ștergere
  2. Multumim mult pentru postare Vera, chiar mi-a folosit, nu stiam acesta informatie. Imi pare rau ca a ai ars dantela, se intampla din cand in cand tuturor. Spor la lucru!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este super buna aceasta protecție,nu face sa luceasca stofa cand se calcă,reglează temperatura fierului între fier si produs ce urmează a fi calcat ,eu sunt foarte mulțumită,este calitate si un pret corect .

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Vera. Am fier de calcat exact ca al tau. Care protectie se potrivește pentru el? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca fierul este la fel poti cumpara o protectie ca cea prezentata de mine aici.O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere