duminică, 24 mai 2015

COSTUME DE SERBARE-cizme de print si pelerina

Pentru serbarea de sfarsit de an mamele au inceput deja cautarile pentru costumele copiilor asa ca, vin si eu cu cateva infomatii utile sper.
 
CIZME DE PRINT
   Am lucrat pentru costumul de print al baietelului meu o pereche de cizmulite din material textil,combinat cu vinilin.
Am pus copilul cu piciorul pe o coala si am trasat forma talpii.La forma din hartie am adaugat de jur imprejur, rezerva de coasere de 1cm si am croit talpile dintr-un vinilin lacuit.Am semnat pe dosul talpii ,varful piciorului si calcaiul ca sa stiu exact unde vin cusaturile de imbinare cu fata cizmei.
Am masurat forma cu centimetrul de jur imprejur,am aflat cat trebuie sa am la partea ce se imbina cu talpa si acum pot sa croiesc partea de sus a cizmei.
  Am desenat pe o coala de hartie, o forma de cum credeam eu ca arata o cizma si am transpus-o apoi pe material.Materialul gri va tine loc de captusala pentru cizma iar cel albastru de fata
(sa fie in set cu piptarul printului).
Dupa ce am  termocolat toate partile componente ca sa fie mai"batoase" cizmele,am cusut fetele si captuselile intre ele pe forma necesara,
 apoi o captusala impreuna cu cate o fata ,pe linia de terminatie a cizmei(la gamba).
Am crestat partea curbata si am tras apoi prin "burlanul" format o parte peste cealalta.Am imbinat cu o cusatura talpile cu fetele ,am surfilat cusatura si  am reusit sa-i ofer printului  o pereche de cizme noi care se asorteaza de minune cu pieptarul lui de viteaz!


PELERINA DE PRINT-este croita pe semiclos si din fotografie se vede si cum am incadrat intr-un metru de material si gluga necesara .Gluga este mai larga  ca sa poata incadra  capul printului exact ca cele din povesti.
Un comentariu:

  1. ooo, multumim pt poze! si eu am cerere de pelerina si gluga - acum nu mai am scuze :)

    RăspundețiȘtergere