sâmbătă, 29 august 2015

GULERUL "PETER PAN"

           Mai am pe blog un guler ca acesta ,doar ca acolo este lucrat dintr-o bucata iar aici am gulerul format din doua parti lucrate "in oglinda. Acela este pentru o bluza desfacuta in fata iar acum, gulerul este aplicat pe o bluza desfacuta la spate.

Am obiceiul sa fac tipar de guler dupa ce am cusut bluza pe cusatura umerilor si am si probat, sa fiu sigura ca rascroitura gatului este  buna.Asta ma ajuta mult ca in general, fiecare model are decolteul gatului diferit si se poate ca un decolteu prea "in gat"sa trebuiasca mai adancit.Pentru ca am facut link spre celalalt guler puteti vedea si acolo cum am croit .Am conturat rascroitura :
 am desenat forma gulerului,am semnat latimea lui :
 am decupat tiparul,am croit cele patru parti necesare ,am termocolat doua din ele (cele care vor fi dos de guler)si am conturat pe cele doua parti termocolate forma sablonului.


Forma gulerului poate fi si patrata .Depinde de modelul ales.
Pentru ca materialul meu este uni nu se cunoaste fata si dosul materialului dar unde se diferentiaza ,se croiesc doua parti pentru partea stanga si doua pentru partea dreapta a gulerului.
Am asezat fiecare parte cu perechea ei ,am cusut, am tuns rezervele(rihtuit) si am intors pe fata.
Am finalizat gulerul ,am asezat parte peste parte si daca apar diferente la curbura acum se vad cel mai bine.Daca apar tebuie reparate daca nu, maergem mai departe.
Mai departe asez partile pe rascroitura  si cos lasand la spate rezerva pentru coaserea fermoarului.
Cusatura se poate finisa cu triplock sau cu banda bie nu inainte de a cresta din loc in loc dar nu foarte aproape de aceasta.Pe sub guler ,am tras tighel de sustinere a rezervei si gata ,am terminat de aplicat gulerul "Peter Pan"

Un comentariu: