joi, 7 ianuarie 2016

ROCHITA CU INIMIOARA

LA MULTI ANI si bine ne-am regasit si pe blog caci pe Facebook am inceput deja activitatea!
       Pentru inceputul acestui an, fetitele au prioritate caci anul trecut am lucrat pentru baietei. Asa ca o inimioara pe o rochita rosie, este cea mai indicata.
    Pe tiparul de corsaj am desenat conturul inimioarei. Dupa cateva incercari,am ales si dimensiunea la care o voi coase si am decupat forma dorita.

 La incadrarea pe material am tinut cont si de rezervele de coasere pentru fiecare parte decupata.Bineinteles ca inimioara decupata nu se mai potrivea in acelasi loc.
Am termocolat mijlocul fetei si inimioara ca sa am o mai buna fixare a modelului la gata,am dublat inimioara cu un strat de organza si mijlocul fetei cu triplu voal (se vede in fotografie cum am insailat partile dublate).


De aici am trasat pe dos forma tiparului si am fixat punctul central de la care voi incepe sa le cos impreuna si pentru ca nu voiam sa merg pe bajbaite am insailat mai intai.
.Dupa ce am cusut cativa centimetrii, am crestat inimioara pana aproape de cusatura, ca sa pot intoarce lucrul .La cusaturile pe rotund incerc sa nu ma grabesc si daca este nevoie ,opresc masina, verific ce am cusut si apoi merg mai departe.Multumita foarte de cum se vede  m-am pregatit sa  cos la masina.Cand sa cos ,m-am razgandit si desfac tot pentru ca e prea simpla !Adaug un volanas din voal plisat si acum parca este mai evidenta inimioara mea!
Ei , ce spuneti?Este frumusica?


Aici am un proiect mai vechi dupa care m-am inspirat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu