Ca sa incep executia buzunarelor am lipit in dreptul semnelor dar pe dosul materialului doua bucati de termocolant apoi pe fata am semnat forma buzunarelor mergand cu creta si pe lungime si pe latime mai mult decat forma buzunarului .
Am taiat patru fasii de material cu latimea de 4cm pe care le-am termocolat ,le-am indoit si le-am calcat pe jumatate,formand astfel partile de buzunar ce se numesc" refileti"Doi cate doi si indoitura la indoitura, am semnat lungimea si latimea fiecarui buzunar.
Am asezat refiletii pe desen dar de data asta cu marginile nedublate in interior.Dupa ce se coase primul refilet,al doilea se pozitioneaza ridicand rezerva primului refilet ce cade pe desen.
Ca pentru prima data cand cosi un buzunar cu refileti pare greu insa in timp totul vine de la sine.Dupa ce ambii refileti sunt cusuti intorc lucrul pe dos si verific sa am aceeasi lungime si aceeasi latime ca pe tipar.
Aplic si prima punga de buzunar ce vine prinsa in aceeasi cusatura cu refiletul dinspre fermuar(le arat mai intai pozitionate pe tipar ,unde se vede ca pungile sunt taiate diferit in functie de pozitia ce o vor avea pe buzunar )
Daca o cusatura iese mai lunga se scurteaza iar daca intre cusaturi nu este aceeasi distanta ca pe tipar trebuie si aici remediat.Da ,stiu ,aici e mai greu si la taiat ,dar cu rabdare trec si de partea asta si aproape am terminat.!
Dupa remediere tai pe mijocul cusaturii incepand din centru spre fiecare capat iar ultimul centimetru de rezerva il crestez in "V"
Cu grija intorc buzunarul pe fata ,insailez refiletii "bor-a-bor",apoi pe dos cos "V"-urile cu rezerva de la refileti care ramane pe dos.
De aici se calca frumos buzunarul,se aplica si a doua punga de buzunar,care daca este croita din acelasi material cu pantalonul nu mai are nevoie de un contrarefilet(asta e punga de buzunar care se va vedea cand se dechide buzunarul)
Se prinde de celalalt refilet cu o cusatura ,apoi se cos pungile intre ele.
Si gata buzunarul (e greu si de cusut si de explicat!NU SUPORT BUZUNARELE ASTEA!!!!!!)!
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereAi explicat bine, sa stii. Eu nu am facut buzunare din astea, pentru ca nu s-a ivit ocazia, sau poate am ocolit-o eu intentionat. Bine ca ai spus-o tu: urat proces pentru buzunarele astea, prea multe etape pentru ceva atat de mititel. Dar rezultatul da bine.
RăspundețiȘtergereNu sunt mandra de cum au iesit pentru ca nu am tinut cont de faptul ca daca nu lucrezi constant o operatie ,trebuie sa o executi mai intai pe un esantion separat.Asta din lipsa de timp.Promit ca mai fac si alte tipuri de buzunare cu refileti ca sunt mai multe!
ȘtergereMultumim!
RăspundețiȘtergereAsta mi-a adus aminte ca acum ceva vreme, cand aveam un alt blog care nu mai exista :), am facut si eu un tutorial pentru buzunar cu un singur refilet. Mai am pozele, o sa scriu din nou tutorialul :)
Buna,asa sa faci ca am vazut ca te pricepi si explici foarte frumos.Imi place blogul tau!
RăspundețiȘtergereMa puteti ajuta cu o parere? Fusta: pe o parte are buzunare (nu-s laterale, mana se baga sus drept), fermoar in fata, pense, iar pe cealalta parte cusatura pe mijloc si nu stiu daca se numeste basc, e un tighel in dreptul burtii, cum ar veni. Care e fata si care e spatele acestei fuste? Multumesc.
RăspundețiȘtergereE cam greu sa inteleg ce spui dar incerc!Din ce stiu eu pe mijlocul burtii de obicei nu se face cusatura.Sa incerci sa imbraci fusta cu fermuarul in partea stanga sau la spate ca in fata mai rar se pune fermuar si daca se pune se coase ca cel de la blugi(cu slit).Despre basc la fel :cusatura pe fata nu se face dar la spate da.Daca vrei poti vedea pe blog la mine la "TIPARE" cum arata un basc doar ca eu l-am numit anform.Sper sa te ajute!
Ștergere"fermoar"
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru corectie.!
ȘtergereMia fost de mare ajutor multumesc.
RăspundețiȘtergere