luni, 24 septembrie 2012

FERMOARUL ASCUNS SI ANFORMUL (2)

Buna din nou, tuturor celor ce citesc blogul meu.Sper ca intelegeti ceva din ce bajbai eu pe aici!Am pus acelasi titlu ,ca aici arat cum finisez la anform si fermoarul este si el inclus in finisare. La partea de dos a anformului am aplicat banda bie la fel ca la buzunare si am semnat cu creta pe unde voi coase de fata .
Dupa ce am cusut anformul la talie,trag un tighel de sustinere pe dosul acestuia ,ridic fermoarul si verific daca nu exista vreun decalaj de cusatura :
intorc apoi rezerva de la fermoar spre interiorul anformului ,indoi apoi anformul pe cusatura taliei ,fixez in ace si cu un ac semnez linia pe care trebuie sa cos pe dedesubt ca sa reusesc sa am pe dosul fustei anformul la fel de intins ca pe fata.
Am doua fotografii in care arat cum intorc pe dos,dar daca pare greu ,acolo se poate coase cusatura 'stafir' si e ok.
Dupa asta ,prind anformul cu o cusatura de insailare pe fata ca sa pot coase un tighel cu masina ,chiar sub el(cusatura aceasta se foloseste la beteliile pantalonilor barbatesti).
Acum,daca va uitati la schita fustei de la inceputul povestii,veti vedea ca sunt niste gaici desenate pe anform.E,trebuie sa le fac si pe alea ,ca nu are nepoata unde sa-si atarne o esarfa ,cand merge in discoteca. Gaicile sunt fara cusaturi vizibile pe fata,tot ca la pantalonii barbatesi.Tai doua fasii de material de 3cm latime si le cos
le descalc cusaturile asa mici cum sunt si cu acul de cusut ,prind de un capat al siretului (sa-i zicem siret)si cu urechea acului pe post de ac de siguranta, trec acul prin ineriorul siretului ,pana la celalt capat ,trag de ata usurel, sa nu se rupa si incet,incet se intoarce si siretul din care fac gaicile
O sa va arat ca mai am niste poze cu alt siret dar mai subtire . (dar nu acum ca mi-e somn deja) Dupa ce am intors,calc gaica si semnez cat de lunga va fi.Semnez aceeasi lungime si pe anform in locurile unde vreau sa vina gaicile ,apoi cos dar tot pe dosul gaicii in asa fel incat sa nu am cusaturi pe fata.
Si acum ,a doua cusatura a gaicii tot pe dos trebuie sa o cos,asa ca trag cumva de gaica sa pot avea loc cu piciorusul masinii dar sa nu ies nici din limitele semnate pentru gaica
Tai rezervele de material din interior ca se vad urat si gata.Asta e fusta.Acum o pun la posta sa ajunga la nepoata ,la Braila!!!!!!!!!Si sper sa-i placa!
alte fuste cu anform:

4 comentarii:

  1. Eu te urmaresc,si abia astept si alte postari:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Se scrie femoar nu femuar... dupa ce ai cusut anformul se trage un tighel de aplatizare nu sustinere...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru ajutor caci oricand este loc de mai bine!Voi modifica "fermuarul" meu cu "fermoarul" corect .Va astept si cu alt gen de ajutor care chiar sa ajute celor care au nevoie sa invete croitorie.

      Ștergere