duminică, 25 noiembrie 2012

ROCHIE CU DRAPAJ(fermoarul si manecile)

Dupa ce am adus ambele corsaje in acelasi stadiu de executie ,am inceput sa aplic banda din talie,la care am semnat pe dosul ei,dimensiunea taliei si latimea ,


                                                           
am calcat rezerva acestei cusaturi spre interiorul benzii si am aplicat apoi fusta

                                                              la fel am calcat si aceasta cusatura tot spre interiorul benzii.
Toate aceste operatii le-am executat si la captusala.
       Am asezat apoi rochia pe manechin,unde am prins in ace rezerva ce urma sa o cos.

                                                       
     Se vede din fotografie ca la fusta am cambrat  cu 1 cm mai mult catre tiv.Este o metoda des folosita la rochiile si fustele conice pentru a obtine un efect de 'fund bombat'.Dar nu mai mult de 1 cm ca am incercat si se formeaza o umflatura ciudata,poate doar la jerse-urile cu licra sa mearga mai mult.
       Am semnat cu creta pozitia acelor,care urmeaza sa fie linia de mijloc a spatelui si pe care voi monta fermoarul.
  Cand am asezat pe manechin,am observat ca pe linia soldului,in partea dreapta,exista un plus de material si a trebuit sa inalt fusta cu 1cm ,altfel se vedea un decalaj intre cute.

                                 
                                          Se vede in fotografie cum fusta este mai coborata pe laterala dreapta.
                                                          MONTAREA FERMOARULUI      
 In  mare se monteaza ca si cel de la FUSTA CU ANFORM doar ca aici ,am avut inca un semn pe fermoar de care a trebuit sa tin cont.O mica scapare a mea in legatura cu fermoarul este ca ,am cumparat un fermoar lung  de 50 cm,iar mie imi trebuia unul putin mai lung,pentru ca rochia se  inchide  de la gat,pana peste sold(42cm lungime spate in general +22cm lungimea aproximativa a soldului= 64 cm lungimea fermuarului).Din cauza asta nu am mai reusit sa o imbrac pe 'Elodia'(asa a botezat nepoata mea  Dani, manechinul)
                                                       MONTARE MANECILOR            
       La maneci,am hotarat ca nu voi pune captusala,asa ca am finisat cusaturile de imbinare cu banda bie.La tiv, banda bie  nu am mai indoit-o,ci am folosit-o in loc de rezerva pentru tiv.
                                     
Maneca ,in general se croieste cu un plus de material de 3-4 cm fata de rascroitura,chiar daca maneca esta dreapta.Acest surplus asigurand o miscare lejera a mainii.Desigur si tiparul acesta avea acest surplus care l-am sustinut cu doua  randuri de creti,
  creti pe care i-am calcat pe dosul de maneca pentru a forma un cap de maneca putin sustinut
                                               
                Dupa ce am calcat astfel,am inceput montarea  prinzand capul de maneca de cusatura de la umar.
                                         
.Aici adaug ca maneca ,inca de la croit are doua crestaturi : una pentru capul de maneca si a doua pentru partea de fata a manecii si in functie de ele se monteaza maneca.Asa nu am surpriza sa montez maneca dreapta in rascroitura stanga si invers.
       Si pentru ca pe Elodia nu a mai intrat rochita ,am probat eu sa vad cum se asaza manecile si cum se vede la spate( sa nu radeti de fata mea!)
                             
                         
                                Sa nu radeti!!!!!!!!!!!!!!!                                    

13 comentarii:

  1. De ce sa radem?? Toti avem o fata, indiferent cum este. Nu suntem impreuna pentru fete, ci pasiunea ne-a adus impreuna. Rochia parca este pentru tine.
    Imi place mult cum a iesit. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Izi,da,cred ca ai dreptate,pasiune mai mult pentru blog ca am inceput sa fur timp de la orice treaba sa pot lucra putin.

      Ștergere
    2. Si la mine tot asa e: blogul este activ datorita ei si tot ea m-a impulsionat sa continui dupa o pauza nebinevenita in viata mea. O iubim pe Zoe ca este asa entuziasmata!

      Ștergere
  2. Vera, rochia este SUPERBA si iti vine ca turnata. Maneca pica asa cum trebuie. Ce mai, faci croitorie de cea mai inalta clasa!
    Sper sa te gasesc in weekend!
    Tu te uiti cam tensionata, probil ca fiul cu talent la computere zicea ceva despre tine, cum au obiceiul copii sa faca. Sau bombanea ca l-ai pus sa te fotografieze.
    Pe Elodia o felicit: e un om fericit cu o astfel de rochie minunata. Sper sa ii stea la fel de bine ca si tie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carmen, ne laudam una pe alta continuu.Mie imi place!Si poza o facea sotul meu care ,chiar bombanea,dar bombanea de zor ca era meci la televizor.Sper ca sambata seara sa fiu pe mes si sa vorbim.

      Ștergere
  3. ce frumoasa este! impecabila! imi place foarte mult materialul!
    o intrebare: foarte greu reusesc sa aliniez liniile cusaturilor atunci cand pun fermuarul, trebuie sa cos si sa desfac de catvea ori pana sunt multumita de rezultat. ai vreun sfat? vreo tehnica usoara pentru montarea fermuarului?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Anna,sus la etichete gasesti la 'FERMUARE ASCUNSE' cateva sfaturi despre cum cos eu.Sper sa te ajute si pe tine .Daca semnezi asa ca mine si cosi un tighel scurt mai intai acolo ,in dreptul imbinarii sigur trebuie sa iasa .

      Ștergere
  4. Vera, sa nu te opresti niciodata din comentat fiecare pas din lucru; eu sorb fiecare explicatie de-a ta. Iar rochia... rochia este foarte frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca mi-ai scris ca si eu intentionam sa-ti scriu sa-ti spun ca imi place blogul tau.Daca aveai obtiune pentru membrii ma insciam si eu.Voi incerca sa explic cum pot eu mai bine mai ales cand stiu ca cineva urmareste cu interes.

      Ștergere
  5. am inteles. multumesc! am sa incerc si eu data viitoare :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Esti super, Vera, felicitari pentru ceea ce faci.

    RăspundețiȘtergere