duminică, 17 februarie 2013

ROCHIE BANCHET CU CORSET

CONTINUARE DE LA CUPELE CORSETULUI

             Dupa ce lucrasem atata la cupe mi-a venit ideea sa fac o rochie cu bustiera respectiva.A durat ceva timp pentru ca ce arat aici fac separat de ce lucrez ca si activitate principala.
           Deci dupa ce am cusut cupele si le-am calcat pe rotund,le-am asezat pe dosul corsetului ca sa semnez pe unde vor trebui cusute

apoi am cusut cupele care nu vor intra  usor . Si aici trebuie aranjate si sustinute putin in rotundurile de pe corset,dar sustinute identic ,in aceleasi locuri si cupa stanga si cupa dreapta.
         Dupa ce am cusut,rihtui rezerva sa-mi ramana peste tot de 0,5cm.(daca vreti sa lasati rezerva mai mare trebuie crestat din loc in loc.

                                Verific apoi cu centimetru sa am aceeasi dimensiune la cupe
si calc cusatura tot cu ajutorul pernitei de croitorie.
       Urmeaza captusala de prins.Inainte sa o prind de fata ,cos pe mijoc o banda de material cu doua cusaturi paralele ca sa formez un sant pentru balena ce va sustine corsetul in fata
     
Incep sa cos captusala de corset din mijlocul fetei si numai pe cei 2cm dintre cupe
Dupa ce am cusut, indoi rezerva de captusala spre interior si apoi toata captusala catre coset.Prind in ace rezerva ce va fi cusuta de cupe pana pe la jumatatea lor apoi cos de mana frumos,sa nu se vada,apoi cealalta jumatate o cos la masina

   Calc putin sa asez cusatura si trec la cusut lateralele captuselii .Cusaturile din lateral le dau catre spate si trag si aici o cusatura pentru balene apoi si pe spate cate un sant pentru balene.
                       
 Cos partea de sus a corsetului fata cu captusala ,trag tighel "in bor" sa fixez si introduc balenele rotunjite putin la capete (ca sa nu treaca prin material )  si taiate mai scurt cu 1,5cm decat lungimea  santurilor(ca sa nu ma lovesc de ele cand cos corsetul de banda din talie)
                     Pregatesc banda din talie ce va avea drapat tulle in doua straturi si cos de corset la fel ca aici

4 comentarii:

  1. sunt foarte utile informatiile despre corset,bravo.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna!
    Ai primit o nominalizare din partea mea pentru premiul de blog Liebster.
    http://copilariefericita.wordpress.com/2013/02/19/primim-si-dam-mai-departe-premiul-de-blog/
    Numai bine iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua!

    In masura in care aveti timp, v-as ruga sa-mi scrieti pe adresa de e-mail cris4family@gmail.com pentru a stabili o maniera de a intra in contact.Felicitari pentru ceea ce/cum faceti!

    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  4. cum putem lua legatura? as dori un corset si o modificare de fusta

    RăspundețiȘtergere