miercuri, 3 aprilie 2013

FENTA LA MANECA

     O sa arat aici cum cos fenta de la manecile sacourilor.Este specifica pentru sacourile barbatesti dar a fost  foarte bine adoptata si de sacourile de dama pentru a obtine acel  "stil masculin" preferat pentru tinutele "office ".
     Am aici maneca ,croita cu taietura pe linia cotului la care se adauga rezervele pentru fenta si termocolata apoi doar in dreptul tivului si a fentei.

Partea mai lata este partea dinspre fata a manecii ,unde se coase partea cea mai "complicata" a fentei.Am scris cu ghilimele pentru ca nu e greu deloc sa cosi o fenta ca asta.
     Se traseaza pe colt o linie in diagonala
apoi se executa o cusatura pe linia respectiva indoita in asa fel incat sa formeze un colt


In fotografie se vede cum linia trasata a trebuit modificata pentru ca atunci cand am intors coltul pe fata nu se incadra perfect in unghi de 90 de grade.Am taiat coltul lasand o rezerva de 0,5 cm pe care am descalcat-o cu fierul si am intors pe fata.Am trecut apoi la partea ingusta a manecii (partea de spate) si am executat si aici fenta ,dar intr-o alta forma.Pentru ca partea aceasta va veni sub fenta de la fata.

Am insailat apoi tivul impreuna cu fentele si am presat putin cu fierul de calcat.
      Acum este momentul cand pe fenta lata se cos butonirele la sacourile barbatesti,dar cum eu lucrez aici o maneca de palton ,nu mai este cazul sa cos butoniere si mai ales ca la sacourile de dama se mai sare peste butonierele de la maneca si se cos nasturii direct.
     Am fixat in ace cusatura de la cot avand grija sa alinez tivul cand prind acele si am cusut.


La manecile cu cusatura pe cot(chiar si cele fara fenta) se coase prima cusatura cotului si abia dupa ce se descalca, se coase cusatura de la subrat.


Si gata si fenta de la maneca.
Alta fenta la maneca

3 comentarii:

  1. Draga mea, din partea mea cele mai frumoase gânduri pentru efortul minunat pe care-l susții! Să nu te lași influențată de oameni care nu apreciază ceea ce faci. Ține-o tot așa! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. vreau si eu sa vorbesc cu tine pt o rochie te rog mult

    RăspundețiȘtergere
  3. Vera, cand mai faci o rochie, te rog, cheama-ma si pe mine sa te privesc cum o executi si sa ascult si explicatiile deoarece, desi am facut niste cursuri de croitorie, nu am invatat mai nimic. Ti-as ramane indatorata daca m-ai chema. Adresa mea de mail este: emma_silviu@yahoo.com. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere