miercuri, 24 aprilie 2013

TIPAR CORSAJ

            Dupa acest model ,promit sa las rochiile deoparte o perioada si sa lucrez si alte produse.Dar acum ,daca tot am inceput ,haideti sa lucram si aceasta rochie impreuna!
           Va fi o rochie din catifea elastica fucsia combinata cu plasa.
         Si acest corsaj de rochie il incep tot de la corsajul clasic,adica cel cu pense la bust si in talie.Am trasat pe tipar o linie ce va delimita catifeaua de plasa si am taiat tiparul.


         La partea de jos am folosit o panza,pe care am format o cuta putin petrecuta in mijloc si cate o cuta simpla in laterale.


             Am asezat tiparul cu linia de mijloc, pe linia de mijloc a panzei,am croit forma corsajului,dupa care am strans rezerva de pense de pe tipar cu ace (am eliminat pensele de pe tipar) si am recroit panza.


Acum pot vedea deja modelul ce urmeaza sa-l lucrez

        Pentru ca am eliminat pensele,la partea de jos a corsajului mulajul s-a arcuit putin si a format o curbura.Acum ,acea curbura trebuie sa se regaseasca si pe partea superioara a corsajului,care poate fi numita deja "platca".
         Asa ca ,pe tiparul de platca efectuez modificarile necesare.Acum, cand desfac cutele se vede forma ce o voi croi pe catifea.

Un comentariu: