duminică, 31 august 2014

ROCHIE MIREASA -SISTEM DE INCHIDERE CU BRIDE

CUM SE FAC BRIDELE FARA CUSATURI PE FATA
     Siretul si bridele le-am cusut la fel ,doar ca siretul cu care se strange corsetul la spate este mai lat putin decat bridele.
        Am taiat fasii de material pe bie ,le-am cusut la o latime de piciorus pentru bride si la 1cm pentru siret apoi am intors pe fata,cu acul si ata pusa in doua. Am bagat acul de cusut cu urechea inainte si prin "tubul"format, am impins acul precum un ac de siguranta ,cu grija ca, daca trag prea tare ,se rupe ata in interior si reiau operatia.
           Dupa ce am intors siretul pe fata ,am calcat tinand cont sa ramana cusatura pe o singura parte apoi am presat cu fierul de calcat cu o mana iar cu cealalta am tras siretul de sub talpa fierului.In felul acesta se subtiaza vizibil siretul si se si stabilizeaza .

Acum ca am terminat de pregatit sireturile,incep si tai bridele toate la aceeasi lungime apoi pe o foaie de hartie, trasez doua linii paralele la o distanta de 1,5 cm(distanta depinde de cat vreau sa se vada bridele la final)pe care semnez distanta  dintre bride.
Incep sa cos bridele pe aceasta hartie care are lungimea exact cat fenta de la spatele rochiei,fenta ce are forma de "V".


Si aici lucrez doua parti in acelasi timp ,deoarece am nevoie de bride si pe stanga si pa dreapta fentei.Decupez hartia sa ramana mai ingusta si astfel  sa o pot manevra  la lucru,cos apoi linie pe linie(linia de coasere a bridelor sa coincida cu linia de deschidere a fentei)si tinand cont ca in dreptul taliei sa nu am decalaj intre bride.

Modul acesta de prindere l-am gasit pe net si am inteles ca e mai exact decat cum lucram eu inainte,cand fixam fiecare brida direct pe rochie.Desigur ca pierdem mult timp pana le potriveam .
Acum ,fiind mai intai fixate pe hartie si latimea si lungimea bridei raman exacte
Dupa ce am cusut ,rup pur si simplu hartia,dar usor sa nu se rupa si tighelul si gata ,ramane doar sa finisez pe desubt si am terminat!

 Ia uitati ce diferenta!ACUM:

si INAINTE:

sau ASA:

2 comentarii:

  1. Vera, este o placere sa citesc ogul tau. Tot ce faci arata perfect si frumos. Cred ca am o idee practica pentru tine ca sa simplifici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Orice idee care ma ajuta sa reduc timpul de lucru este binevenita !Multumesc mult Carmen si abia astept sa -mi arati.

      Ștergere