luni, 20 octombrie 2014

BUZUNARE APLICATE

             Un model foarte simplu de buzunar ce se lucreaza fara prea mult efort dar care asigura designul necesar unui produs.Sunt intalnite la imbracamintea sport,la hainute pentru copii(tot felul de modele fantezi! Ma intreb de unde au atata inspiratie?), la sacouri, pantaloni ...etc.
     Am lucrat acest tip de buzunar la o fusta dintr-un material cu un imprimeu incarcat si am cautat sa fac ceva ce nu va aduce volum in zona abdomenului .
      Am inceput prin a semna forma si dimensiunea deschiderii buzunarului pe fusta, am taiat apoi pe aceea forma lasand rezerva pentru cusatura.

            Ca sa tai buzunarele simetrice, am indoit fata fustei pe jumatate,am semnat si am croit ambele buzunare in acelasi timp.
                     Stiu eu de ce insist pe simetrie in general!
              Simetrie la buzunare,la maneci ,la colturile gulerului,la bizeti,la mansete,la coaserea penselor sau cutelor,la volane si tot asa .!Dumnezeu ne-a creat cu partea stanga a corpului simetrica cu cea dreapta asa ca atunci cand avem de efecuat doua parti simetrice trebuie sa ne asiguram ca ies asa.
             La modelul acesta punga de buzunar tine loc si de contrarefilet asa ca, am croit doua pungi de buzunar pereche(una pentru buzunarul stang si una pentru  cel drept)

                     
   
       Surfilez fusta doar pe forma buzunarelor apoi rezerva lasata o tivesc.


Surfilez si pungile de buzunar pe care le fixez cu partea rotunda de dosul materialui.


De aici nu ramane decat sa trag un tighel pe langa cusatura de triplok si am terminat buzunarele aplicate pe interiorul materialului
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu