luni, 30 ianuarie 2017

CUM SE COASE BLANA ( ARTIFICIALĂ -NATURALĂ )

CAPĂ DIN BLANĂ ARTIFICIALĂ
De la inceput spun "Da " pentru blana artificială ,pentru că cea naturală inseamnă moartea unor animale !
Cum se croieşte? Destul de uşor, dacă se ţine cont de sensul firelor de blană.Ştiţi că la incadrarea produselor pe material, se urmează nişte paşi precum : -firul drept
                                                                 -sensul materialului (catifea,blană,tafta   .....)
                                                                 -model ( dungi,carouri ...)
   La atingere, blana se simte: odată moale si usor alunecoasă ,cănd firele de păr sunt indreptate in direcţia  de creştere( aici nuanţa blăniţei este mai deschisă ), si odată mai aspră sau mai ciufulită,cănd se trece cu măna "in răspăr"( cu o nuanţă uşor mai închisă ). 
      De cusut,se coase uşor ,mai ales că blana artificială ,pe dos, arata ca un jerse.
      Pentru că această capă va fi purtată peste o rochie de seară, e nevoie de o atingere fină,lină si delicată aşa că am ales să croiesc cu perii in direcţia de creştere.

     Pentru că e blană si e destul de voluminoasă, am ales să exclud cusătura laterală  si cea de la bizet,tot pentru un plus de fineţe.
    Am lipit tiparele pe linia cusăturii laterale,apoi am aşezat tiparul cu mijlocul spatelui la indoitura materialului şi practic, am obţinut un produs, fără cusături pe verticală.Am rămas doar cu cusătura de la umeri.
Şi de mare ajutor mi -a fost faptul că am exclus din cusături ,căci iată ce rămâne după fiecare tăietură!!!!


Toţi aceşti peri ,care e normal sa se taie şi ei odată cu jerseul , trebuiesc inlăturaţi. Incet ,căci altfel zboară peste tot,mai ales in nas!I-am aşezat pe o foaie de hărtie ,tocmai pentru a se vedea bine, de căte dimensiuni sunt.

Ce ar trebui punctat aici ,e faptul că se calcă cu fierul setat la temperatură mică.Mai mult nu este indicat căci ,temperatura mare a fierului topeşte blănita care incepe să se increţească.(Eu am păţit-o odată!)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu