Foarte complicat nu e,insa e nevoie de rabdare si atentie daca vrem sa finisam la fel de frumos pe ambele parti.
Si ..da ! E mai bine sa o lasati necaptusita decat sa aveti la final un obiect vestimentar dezordonat.
Eu voi arata cum am captusit o vesta si voi decideti daca e greu sau nu.
Am croit fata vestei si bizetii din stofa si spatele din doua straturi de captusala.Pe fata, am semnat pozitia bizetilor apoi am croit captusala ,doar pentru partea unde bizetii nu mai ajung.
Dupa ce am termocolat bizetii,am cusut captuselile fetelor de ei.Chiar daca am taiat captusala exact,iata ca la cusut apare un surplus ce trebuie eliminat, dar ca sa fiu sigura ca nu ramane captusala prea ingusta fata de stofa ,prind in ace apoi cos la masina.
Aceasta problema apare si la sacouri sau la orice alt produs captusit si nu numai la bizeti.Pot aparea surplusuri pe oriunde asa ca ,pentru o captusire corecta ma asigur ca e bine de mai multe ori si in mai multe locuri:
-la rascroituri
-la tivurile de la maneci
-la tivurile produselor.
Am calcat ,am asezat pieptul vestei cu captusala fata la fata si am cusut.Execut un tighel de sustinere a rezervei pe dos,insailez si calc.
La spate cos pensele la ambele parti in asa fel incat rezervele cusaturilor sa ramana in interior atunci cand vesta va fi gata,cos apoi la rascroitura de la gat tot cu rezerva in interior si calc.
Am uitat de cusatura ornamentala de pe piepti.Pentru ca vesta are o cusatura pe piepti , am mascat-o aplicand trei cusaturi ornamentale efectuate cu programul nr16 al masinii de cusut BROTHER BN 27.
Dupa ca am calcat toate partile ,pun fiecare piesa pe masa si verific iar ce spuneam inainte.Unde apar surplusuri ,le elimin si merg mai departe cu "procesul tehnologic"
Dar mai departe va arat in cateva zile ca deja vad in ceata literele la tastatura ! O SEARA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu